N

Samen met uw gezin

N

Persoonlijk

N

Directe impact

N

Keuze omvang gift

Maak samen met uw familie het verschil

Eén op de tien kinderen wereldwijd kent het geluk van een liefdevolle familie of veilig thuis niet. Met uw bijdrage kunt u met uw gezin het verschil maken in het leven van kinderen die in (extreem) zware leefomstandigheden moeten opgroeien. Zodat ook zij, net als uw kinderen, weten hoe het is om op te groeien in liefde en bescherming, zich kunnen ontwikkelen en zo een oprechte kans maken op een toekomst waarin ze voor zichzelf en hun familie kunnen zorgen.

Wat kunt u verwachten?

Naast een persoonlijk en passend SOS project biedt Families voor Families:

 • Een persoonlijk contactpersoon
 • Een jaarlijkse, inspirerende rapportage over het project dat jullie steunen
 • Een jaarlijks Families voor Families event exclusief voor de betrokken families
 • Het SOS familiewaardenspel
 • De mogelijkheid om (op eigen kosten) een project SOS Kinderdorpen te bezoeken; een unieke ervaring die u nooit zult vergeten!

Omvang en duur van uw gift

U bepaalt zelf de omvang en duur van uw gift. Binnen dit speciale programma is de minimale bijdrage 5.000 euro op jaarbasis*. Hieronder een aantal voorbeelden wat uw bijdrage van 5.000, 7.500 of 10.000 euro kan betekenen voor kwetsbare families.

*Voor informatie over belastingvoordeel klikt u hier

Voorbeelden van projecten die u kunt steunen

Kinderen moeten weten en voelen dat ze er niet alleen voor staan, dat ze een familie hebben die er altijd voor ze is.” – SOS moeder Claudette, SOS kinderdorp N´Djamena.
In Tsjaad, één van de armste landen van de wereld, groeien echter veel kinderen op zonder ouderlijke zorg. Met uw gezin kunt er voor zorgen dat kinderen die er alleen voor staan opgroeien binnen een liefdevolle en veilige SOS familie in het kinderdorp in N’Djamena. Ze kunnen naar school en ontvangen indien nodig medische zorg.

Steun SOS families in Tsjaad

 • 10.000 euro
  Met een bijdrage van 10.000 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat 4 kinderen opgroeien in de geborgenheid van een SOS familie, dat ze naar school kunnen en toegang hebben tot medische zorg.
 • 7.500 euro
  Met een bijdrage van 7.500 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat 2 kinderen de gehele basisschool kunnen doorlopen (ruim 9 jaar onderwijs).
 • 5.000 euro
  Met een bijdrage van 5.000 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat 12 kinderen een jaar lang kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen.

Timothy kon lang niet naar school omdat ik het schoolgeld en het noodzakelijke uniform niet kon betalen. SOS heeft die kosten op zich genomen en ondersteunt mij bij het vergroten van mijn inkomsten.” – Jennifer
Armoede is één van de belangrijkste redenen dat kinderen niet naar school kunnen, geen toegang hebben tot medische zorg en in het ergste geval ervoor zorgt dat families uiteen vallen. SOS probeert de vicieuze cirkel te doorbreken door kwetsbare families te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen.

Versterk kwetsbare families in Oeganda

 • 10.000 euro
  Met een bijdrage van 10.000 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat er 35 families, die uit elkaar dreigen te vallen, een jaar lang worden ondersteund in ons familie versterkende programma.
 • 7.500 euro
  Met een bijdrage van 7.500 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat 140 kinderen een jaar lang onderwijs kunnen volgen aan de basisschool (inclusief kosten voor uniform) en dat 16 jongeren getraind worden en een beroepsopleiding kunnen volgen.
 • 5.000 euro
  Met een bijdrage van 5.000 euro zorgt u er bijvoorbeeld voor dat 200 zorgdragers een microkrediet ontvangen en ondersteund worden om hun eigen bedrijfje op te zetten om zo zelfvoorzienend te worden.

Heeft u geen voorkeur voor een specifiek project?

SOS Kinderdorpen biedt u de mogelijkheid zelf te bepalen aan welk project u uw gift wilt besteden of om te kiezen het geld te doneren aan Families voor Families algemeen. Uw geld wordt dan besteed aan het project waarbij de financieringsbehoefte het grootst is.

Wanneer u meer algemene informatie over Families voor Families wilt ontvangen of meer informatie over de verschillende projecten wilt ontvangen, neemt u dan contact met ons op.

Wij zijn geïnteresseerd!

En willen met ons gezin een familie helpen. Graag ontvangen wij meer informatie.

Ja, wij willen meer informatie